Nobian (Amersfoort, Nederland) en AnQore (Geleen, Nederland) hebben een langlopende overeenkomst gesloten voor de levering van ISCC PLUS gecertificeerde natronloog. Beide bedrijven streven naar duurzaamheid in de hele waardeketen.

Gecertificeerde low carbon caustic soda

De koolstofarme natronloog van Nobian zal worden gebruikt bij de productie van AnQore’s natriumcyanide, ‘s werelds eerste duurzame natriumcyanide gemaakt uit biocirculaire grondstoffen. De ISCC PLUS-gecertificeerde natronloog van Nobian wordt geproduceerd op de Botlek-locatie in Rotterdam, Nederland, met behulp van 100% hernieuwbare energie uit wind- en zonne-energie. Vanaf juni 2024 zullen de eerste volumes koolstofarme natronloog aan AnQore worden geleverd.

Ontwikkelen van duurzame waardeketens

Nobian en AnQore zetten zich in voor het ondersteunen van de ontwikkeling van duurzame waardeketens en het voldoen aan de groeiende vraag naar koolstofarme producten. De overeenkomst onderstreept de inspanningen van beide bedrijven om hun duurzaamheidsagenda’s uit te voeren en de uitstoot van broeikasgassen te verminderen door het leveren van koolstofarme essentiële chemicaliën aan het begin van de waardeketen.

Commiteren aan koolstofarme producten

Markus Mingenbach, Senior Vice President bij Nobian: “Als toonaangevende producent van essentiële chemicaliën zijn we erg blij om onze samenwerking met AnQore uit te breiden en hen te ondersteunen bij de productie van koolstofarme ecocyaniden. Deze overeenkomst toont onze toewijding aan het leveren van koolstofarme producten en onze ambitie om 'samen groener te groeien'. Het toont ook onze drive om onze klanten te helpen hun ecologische voetafdruk te verkleinen met onze koolstofarme producten.

Danny van Ballegoij, Directeur Marketing en Sales bij AnQore vult aan: “Bij AnQore zetten we ons in voor het verduurzamen van onze branche. Ons doel is om onze Scope 3-emissies tegen 2040 tot nul terug te brengen. Samenwerken met Nobian om ons assortiment duurzame massabalansproducten uit te breiden tot buiten Econitrile is een geweldige kans voor onze klanten. Onze samenwerking met Nobian stelt ons in staat de ecologische voetafdruk van verschillende producten, zoals vitamines, voedselingrediënten, chelaten en speciale chemicaliën, te verkleinen. Op deze manier maken we gecertificeerde Scope 3-reducties mogelijk voor een breed scala aan producten.

Over Nobian

Nobian is Europees marktleider in de productie van zout, essentiële chemicaliën en energie voor de industrie, variërend van bouw en schoonmaak tot farmaceutische producten en waterzuivering. Wij blinken uit in de veilige en betrouwbare levering van hoogzuiver zout, chlooralkali, chloormethaan en waterstof, dankzij onze geïntegreerde waardeketen met moderne productielocaties in Nederland, Duitsland en Denemarken. We hebben een sterke geschiedenis in de zoutproductie die meer dan 100 jaar teruggaat tot 1918, en we hebben uitgebreide ervaring met ondergrondse energieopslag. Onze 1.600 medewerkers zetten zich in om veiliger, efficiënter en duurzamer te worden. Zo zorgen we ervoor dat de essentiële producten van vandaag ons leven in de toekomst blijven verbeteren door middel van chemie waarop u kunt vertrouwen. Voor meer informatie zie: www.nobian.com

Gerelateerde nieuwsberichten

Bekijk ook eens ander nieuws of ga terug naar de vorige pagina.

Ga terug
Nieuwsartikel

AnQore doneert duurzaam aan Zuyderland

Leer meer
Nieuwsartikel

AnQore’s Econitrile-MB helpt om verzorgingsproducten te verduurzamen

Leer meer