Met ingang van 1 mei 2024 heeft de Raad van Toezicht van AnQore Sjoerd Zuidema benoemd tot Chief Executive Officer van AnQore en Pieter Boon tot Executive Chairman van AnQore.

AnQore hecht grote waarde aan continuïteit, betrouwbaarheid en de voortdurende ontwikkeling van het bedrijf en zijn organisatie. Door de promotie van Sjoerd Zuidema, momenteel Directeur Supply Chain en Inkoop, en Pieter Boon als Executive Chairman, bevestigt AnQore de continuïteit in zijn leiderschap, strategie en een naadloze overgang.

Pieter Boon leidt sinds 2012 de acrylonitril business en werd in 2015 benoemd tot CEO toen CVC Capital Partners de meerderheid van de aandelen van AnQore verwierf, waarbij DSM een minderheidsaandeelhouder bleef. Pieter heeft met succes de transformatie en groei van AnQore geleid als een onafhankelijke, toonaangevende leverancier op de acrylonitrilmarkt en heeft een sterk leiderschapsteam opgebouwd.

Als Executive Chairman en lid van de Raad van Bestuur van AnQore zal Pieter de Raad van Bestuur en CEO van AnQore ondersteunen bij strategie en bedrijfsontwikkeling.

Pieter Boon ligt toe: "Ik ben trots op de kwaliteit en professionaliteit van het Management Team van AnQore en de bredere AnQore-organisatie. Gezien onze toewijding aan talentontwikkeling en continuïteit in leiderschap is dit het juiste moment om de CEO-verantwoordelijkheden over te dragen aan Sjoerd en de rol van Executive Chairman op me te nemen."

Sjoerd Zuidema, hieronder afgebeeld, trad in maart 2019 toe tot AnQore als Directeur Supply Chain en Inkoop en maakt sinds 2019 deel uit van het Management Team van AnQore. Sjoerd heeft met succes zijn organisatie geleid en ontwikkeld en heeft een belangrijke rol gespeeld in het ontwikkelen van de onafhankelijke propeenstrategie om AnQore voor te bereiden op de nieuwe propeen-barging- en opslaginfrastructuur. Voordat hij bij AnQore kwam, bekleedde Sjoerd verschillende senior posities binnen SABIC op het gebied van management en supply chain.

Sjoerd Zuidema reageert: "AnQore loopt voorop in de industrie met innovatieve en duurzame levering van hoogwaardige producten. Elke dag streeft AnQore om de meest duurzame, veilige en betrouwbare leverancier aan zijn klanten te zijn, ondersteund door langetermijninvesteringen. Ik kijk uit om het volgende hoofdstuk van AnQore vorm te gaan geven, waarbij de verdere ontwikkeling van duurzame niet-fossiele en koolstofarme producten samen met onze leveranciers en klanten centraal staat."

Frank Aranzana, voorzitter van de Raad van Toezicht van AnQore, zegt: "De Raad van Toezicht wil zijn oprechte dankbaarheid en waardering uitspreken aan Pieter Boon voor zijn uitstekende leiderschap van AnQore gedurende het afgelopen decennium. Pieter heeft een cruciale rol gespeeld in de transformatie en ontwikkeling van AnQore tot de Europese leider die het vandaag de dag is. We kijken ernaar uit om verder samen te werken met Pieter in zijn nieuwe functie als Executive Chairman. We zijn verheugd om de benoeming van Sjoerd als CEO aan te kondigen en hebben er alle vertrouwen in dat hij de duurzame groeiagenda van AnQore zal blijven bevorderen."

Gerelateerde nieuwsberichten

Bekijk ook eens ander nieuws of ga terug naar de vorige pagina.

Ga terug
Nieuwsartikel

AnQore : de eerste acrylonitril producent ter wereld met 100% groene stroom

Leer meer
Nieuwsartikel

AnQore klopt aan bij de Voedselbank Zuid-Limburg en doneert 3.000 euro

Leer meer