AnQore is verheugd om aan te kondigen dat het het Platina erkenninngsnivo heeft behaald voor onze Corporate Social Responsibility (CSR) prestaties door Ecovadis, een samenwerkingsplatform dat duurzaamheidsbeoordelingen en prestatieverbeteringstools biedt voor wereldwijde supplyketens.

Beoordeeld in de Top 1%

"Nadat we vijf jaar op rij consequent onze beoordeling hebben verbeterd, zijn we zeer verheugd dat we de Ecovadis Platina-status hebben ontvangen, hun hoogst mogelijke beoordeling. Ik ben blij om de externe bevestiging te zien van onze toonaangevende inzet voor duurzaamheid. De Platina-status plaatst ons in de top 1% van beoordeelde bedrijven, een duidelijke erkenning van onze strategische toewijding om een positieve impact te hebben op ons milieu", aldus Pieter Boon, CEO van AnQore. "Door verder te bouwen op onze interne waarden van duurzaamheid, veiligheid en beveiliging, waren we in staat om onze algehele score van vorig jaar met meer dan 10 procent te verbeteren tot 83!".

De Ecovadis-methodologie is gebaseerd op internationale CSR-standaarden, waaronder de Global Reporting Initiative, het United Nations Global Compact en de ISO 26000, die meer dan 200 inkoopcategorieën, 160+ landen en 20+ CSR-onderwerpen omvatten, gegroepeerd in vier thema's: milieu-impact van operaties en producten, arbeid en mensenrechten, ethiek en duurzaam inkopen.

Toegewijd aan duurzaamheid

Pieter Boon legt uit dat "We zullen blijven werken aan meer duurzame manieren om onze producten te produceren die een cruciale rol spelen in de gezondheidszorg, schoon water en schone energie. Dat terwijl we tegelijkertijd onze aandacht voor onze werknemers en onze gewaardeerde businesspartners behouden, zonder compromissen te doen aan onze gedragscodes. De Platina-status is een eenvoudige en duidelijke bewijs aan onze zakenpartners dat AnQore de juiste partner is voor verdere duurzame en ethische bedrijfsvoering.".

Gerelateerde nieuwsberichten

Bekijk ook eens ander nieuws of ga terug naar de vorige pagina.

Ga terug
Nieuwsartikel

AnQore klopt aan bij de Voedselbank Zuid-Limburg en doneert 3.000 euro

Leer meer
Nieuwsartikel

Nobian en AnQore tekenen een langetermijnovereenkomst voor de levering van duurzaam geproduceerde natronloog

Leer meer