Met ingang van december 2022 is Solvay gestart met het gebruik van AnQore’s Econitrile-MB®100 als grondstof voor een ISCC-plus gecertificeerde bio-circular versie van hun Fentamine® dimethylaminopropylamine (DMAPA). Dit ingrediënt wordt gebruikt in een aantal oppervlakteactieve stoffen, die de schuimvorming van producten in persoonlijke verzorging en schoonmaak reguleren. Voorbeelden van deze producten zijn shampoo’s, vloeibare zeep, vaatwas middelen, en schoonmaakmiddel.

AnQore heeft zich gecommitteerd aan het veilig, betrouwbaar en duurzaam leveren van belangrijke grondstoffen. In 2019 is Econitrile-MB geïntroduceerd als een gecertificeerd duurzame versie van AnQore’s acrylonitril. Het gebruik van Econitrile-MB®100 maakt het voor merken mogelijk om echt duurzame alternatieve grondstoffen te gebruiken in hun producten. Econitrile-MB®100 heeft een extern gevalideerde en veel lagere voetafdruk dan fossiele acrylonitril, wat de mogelijkheid geeft om reële uitspraken te doen over de duurzaamheid van producten waarin het wordt gebruikt. Deze producten maken het vervolgens mogelijk voor consumenten om dagelijks duurzamere keuzes te maken.

Max Chabert, Global Marketing Manager home & hygiene at Solvay Novecare voegt toe: “het gebruik van Econitrile maakt het mogelijk om onze home & personal care klanten te voorzien van oppervlakteactieve stoffen die presteren zoals ze gewend zijn en een verbeterd duurzaamheidsprofiel hebben – in zowel ecologische voetafdruk als daarbuiten”.

Om meer te leren over ons aanbod van Econitrile-MB producten, neem contact op met ons team via https://www.anqore.com/en/contact.

Gerelateerde nieuwsberichten

Bekijk ook eens ander nieuws of ga terug naar de vorige pagina.

Ga terug
Nieuwsartikel

AnQore : de eerste acrylonitril producent ter wereld met 100% groene stroom

Leer meer
Nieuwsartikel

AnQore klopt aan bij de Voedselbank Zuid-Limburg en doneert 3.000 euro

Leer meer