Met de EcoVadis Gold beoordeling staat AnQore in de top 2%, ofwel het 98ste percentiel, van alle bedrijven die men wereldwijd beoordeeld heeft. De overall score was 74 en daar zijn we bij AnQore zeer tevreden mee.

EcoVadis beoordeelt bedrijven op een aantal gebieden die belangrijk zijn om duurzaamheidsdoelstellingen te halen. Deze omvatten milieu, werkgeverschap en mensenrechten, ethiek en duurzame inkoop. In het 2023 rapport van EcoVadis komt naar voren dat AnQore zeer goed scoort op alle onderdelen, met name op milieu gebied

Ondanks dat er maar 1 punt meer nodig was om als Platina te worden beoordeeld (de best 1% van bedrijven ter wereld) zijn we toch erg te spreken over onze Gold beoordeling. Onze focus de laatste jaren op duurzaamheid komt naar voren in de introductie van onze eerste jaarlijkse ESG rapportage, het inkopen van 100% duurzame stroom en onze commitment on onze emissies te reduceren. Dit betreft emissies in Scope 1 tot 30%, in Scope 2 tot 0% en onze Scope 3 tot 80% in het jaar 2030.

Deze inspanningen zijn duidelijk door EcoVadis gezien en samen met een grote inspanning op duurzaam inkoopgebied hebben die geleid tot een verbetering van onze vorige score met 6 punten naar 74.  Zoals gezien kan worden in het onderstaande plaatje leidt onze continue verbetering in duurzame, zekere en veilige leveranties van hoogwaardige grondstoffen tot een continue verbetering van onze duurzaamheidsbeoordelingen van EcoVadis.

Grafiek toont de AnQore EcoVadis beoordelingen van 2018 tot en met 2022.


EcoVadis is de grootste en meest vertrouwde provider van duurzaamheidsbeoordelingen. Men heeft al meer dan 100.000 bedrijven beoordeeld in 175 landen en in 200 verschillende industrieën.  

Gerelateerde nieuwsberichten

Bekijk ook eens ander nieuws of ga terug naar de vorige pagina.

Ga terug
Nieuwsartikel

AnQore : de eerste acrylonitril producent ter wereld met 100% groene stroom

Leer meer
Nieuwsartikel

AnQore klopt aan bij de Voedselbank Zuid-Limburg en doneert 3.000 euro

Leer meer