Een leidende producent van ABS in Europe, ELIX Polymers heeft onlangs al haar circulaire producten gegroepeerd onder de merknaam E-LOOP. Bovendien gaat het ELIX E-LOOP ABS aan een toonaangevende Europese producent van speelgoed leveren. Men werkt daarnaast ook aan andere duurzame producten op basis van mechanische en chemische recycling.

Alle duurzame producten zijn volgens ISCC PLUS gecertificeerd. Elix was de eerste producent ter wereld van ABS die het ISCC PLUS certificaat heeft weten te verkrijgen voor haar productielocatie in Tarragona, Spanje. 

“Samenwerkingen als deze gaan ons in staat stellen om onze duurzaamheidsdoelstellingen te halen en producten te gaan aanbieden die gemaakt zijn van duurzame materialen", vertelde  David Castañeda, CEO van ELIX Polymers.

ELIX E-LOOP ABS is gemaakt van Econitrile, een veelzijdige grondstof met een erg lage CO2 voetafdruk. Het wordt toegepasts in diverse producten zoals filters to speelgoed en waterzuiveringsproducten tot plastics. Econitrile zorgt voor vraag naar bio-methaan voor omzetting in bio-ammoniak en van bio- en circulaire nafta tot duurzame propeen. AnQore is et eerste bedrijf ter wereld wat dit type van duurzame acrylonitril in zijn portfolio heeft om de waardeketen in staat te stellen duurzaam te kunnen inkopen en te werken naar een circulaire economie. 

AnQore’s CEO, Pieter Boon, voegt toe “We zijn echt trots dat we samen met  ELIX Polymers en OCI NV onze waardeketen meer duurzaam kunnen maken. Econitrile is uniek in de zin dat het direct beschikbaar is en klanten in staat stelt om snel hun CO2 voetafdruk van hun producten te verminderen. Met onze Econitrile, gemaakt van bio- en gerecyclede grondstoffen, kunnen we onze klanten steunen met hun inspanningen om te komen tot een meer duurzame toekomst."

De duurzame ammoniak van OCI is gebaseerd op bio-methaan. Dit proces is door OCI gestart en heeft er toe geleid dat OCI het eerste bedrijf was met dit type ammoniak in haar portfolio. Daarmee wil OCI bijdragen aan duurzame inkoop van grondstoffen. OCI is een leider in het decarboniseren van haar markten en in het verduurzamen van ammoniak productie. Door samen te werken met partners en klanten  maakt OCI een tastbare bijdrage aan een duurzamere wereld. 

Gerelateerde nieuwsberichten

Bekijk ook eens ander nieuws of ga terug naar de vorige pagina.

Ga terug
Nieuwsartikel

AnQore doneert duurzaam aan Zuyderland

Leer meer
Nieuwsartikel

Nobian en AnQore tekenen een langetermijnovereenkomst voor de levering van duurzaam geproduceerde natronloog

Leer meer