AnQore maakt stap als duurzame leverancier.

AnQore heeft onlangs een langjarig contract afgesloten voor levering van nieuwe hernieuwbare Nederlandse windenergie. Dit windpark zorgt voor een uitbreiding van de reeds bestaande duurzame elektriciteitsopwekking in Nederland. Wat deze nieuwe windenergie voor AnQore zo bijzonder maakt, is dat de grote wieken van windmolens tegenwoordig gemaakt worden uit koolstofvezel-versterkt composiet. Koolstof wordt volledig uit acrylonitril gemaakt en daarmee staat AnQore aan de basis van haar eigen groene stroom.

Naast het langarige contract met het Nederlandse windpark gaat AnQore zich de komende jaren verder inzetten om de volledige elektriciteitsbehoefte bij nieuw te bouwen duurzame energieprojecten in Nederland onder te brengen. Dit soort investeringen vragen tijd en groeiende vraag is essentieel om nieuwe investeringen mogelijk te maken. Daar draagt AnQore aan bij door de aankoop van groene certificaten uit bestaande hernieuwbare energie. Daarmee zorgt AnQore voor 100% groene stroom en is het de eerste acrylonitril producent ter wereld die dit voor elkaar weet te krijgen.

Sjoerd Zuidema, Directeur Inkoop en Supply Chain Management licht toe: “We zijn bij AnQore een koploper in de chemische industrie. We waren in 2019 de eerste producent ter wereld die met een volledig duurzaam alternatief kwam voor acrylonitril. Dat is het 100% ISCCplus gecertificeerde Econitrile, wat op dit moment wordt gebruikt in onder andere duurzame productie van elektronica, speelgoed en afvalwaterbehandelingsmiddelen. Ook zijn we onlangs door Ecovadis beloond met een gouden score, wat betekent dat deze onafhankelijke beoordelaar van verantwoord ondernemen AnQore plaatst bij de beste 6% bedrijven in de chemische industrie. Voor AnQore is duurzaamheid essentieel om in de toekomst succesvol te blijven De 100% groene stroom die we nu hebben brengt ons weer een stap dichter bij een CO2 neutrale industrie.”

Gerelateerde nieuwsberichten

Bekijk ook eens ander nieuws of ga terug naar de vorige pagina.

Ga terug
Nieuwsartikel

AnQore stelt Azelis aan als wereldwijde distributeur voor acrylonitril in vaten

Leer meer
Nieuwsartikel

AnQore klopt aan bij de Voedselbank Zuid-Limburg en doneert 3.000 euro

Leer meer