Bij AnQore zijn we van mening dat om een betrouwbare en verantwoordelijke producent te zijn, we onze leveranciers, aannemers en zakenpartners erbij moeten betrekken. Daarom vragen wij onze klanten elke twee jaar via een klantenonderzoek naar hun mening over onze dienstverlening. Om de klanten aan te moedigen deel te nemen, stemde AnQore ermee in om 20 euro per ingediende feedback met een minimum van 2000 euro te doneren aan een lokaal doel.

Zuyderland Park Glana

In de regio Limburg waar AnQore is gevestigd, zijn veel maatschappelijk verantwoorde organisaties. Vanwege de impact die de Corona-pandemie heeft gehad op onze zorgmedewerkers, heeft AnQore ervoor gekozen om een bijdrage te leveren aan een zorgorganisatie: Zuyderland Park Glana. In samenwerking met Wonen Zuid heeft Zuyderland recent negen bijzondere zorgwoningen aan de Linnaertsstraat in Geleen ontwikkeld. In deze tehuizen worden in totaal 124 ouderen verzorgd door een toegewijd team van zorgprofessionals. Ouderen hebben de diagnose dementie of hebben vanwege lichamelijke beperkingen extra zorg nodig. Tegenwoordig kunnen ze genieten van het leven in een kleinschalige woonomgeving en een parkachtige omgeving, beveiligd met moderne geautomatiseerde veiligheidssystemen. Dankzij het gebruik van nieuwe technologie en de aanleg van natuurlijke afscheidingen kunnen ook bewoners met dementie vrij rondlopen in het park. Dit is uniek in Nederland. Omdat Park Glana sterk wordt gekenmerkt door het park, de natuurlijke omgeving en de openheid, wilden we een passende duurzame bijdrage identificeren.

(van links naar rechts: D. van Ballegoy en N. Zegers van AnQore en H. Hoen uit Zuyderland)

Gerecycleerde materialen voor een duurzame bijdrage

Het team dat ouderenzorg biedt kwam op het idee om naast de woningen plantenpotten te plaatsen. Dit om de bewoners te helpen te onderscheiden waar hun huis eindigt en het park begint, de omgeving nog gastvrijer te maken en een gevoel van beslotenheid en veiligheid te bieden. De gerecyclede plantenpotten van de Nederlandse ontwerper ELHO sluiten hiervoor mooi aan bij de duurzame doelstellingen van AnQore en Zuyderland. Dit merk is op meerdere manieren groen. Hun hele productieketen wordt aangedreven door 100% windenergie die wordt opgewekt door hun eigen windturbines en de windturbines zijn gemaakt van onder meer koolstofvezel, dat is gemaakt van AnQore acrylonitril. Daarnaast recyclet ELHO jaarlijks 5,6 miljoen kilo plastic afval. Het bewijs zit in het aardewerk.

Gerelateerde nieuwsberichten

Bekijk ook eens ander nieuws of ga terug naar de vorige pagina.

Ga terug
Nieuwsartikel

AnQore’s Econitrile-MB helpt om verzorgingsproducten te verduurzamen

Leer meer
Nieuwsartikel

Nobian en AnQore tekenen een langetermijnovereenkomst voor de levering van duurzaam geproduceerde natronloog

Leer meer