AnQore, de betrouwbare Europese leverancier van speciaalchemicaliën, kondigt met trots aan dat het, na twee opeenvolgende jaren van verbetering van zijn score, de EcoVadis GOLD-beoordeling heeft gekregen voor zijn duurzaamheidsprestaties. Deze prestatie plaatst AnQore in de top 6% van de chemische bedrijven wereldwijd.

De EcoVadis Rating beoordeelt bedrijven op een aantal gebieden die essentieel zijn voor het behalen van duurzame doelstellingen. Deze omvatten het milieu, arbeids- en mensenrechten, ethiek en effecten op duurzame inkoop. Het laatste rapport van EcoVadis benadrukt dat AnQore op alle gebieden zeer goed presteerde, vooral wat betreft haar milieupraktijken.

Toegewijd aan duurzaamheid

Pieter Boon, CEO van AnQore zegt: “Nu Europa op weg is om tegen 2050 CO2-neutraal te worden, is AnQore zeer toegewijd om ons pad naar CO2-neutraliteit te versnellen en een echt duurzaam bedrijf te worden. We zijn op meerdere fronten actief geweest. Ten eerste zijn we sinds 2019 de eerste ter wereld met een 100% duurzame versie van acrylonitril, die we Econitril noemden. Ten tweede zijn we onlangs begonnen met het inkopen van 100% van onze elektriciteitsbehoefte uit hernieuwbare bronnen. Tot slot werken we met onze vestigingspartners op de locatie Chemelot toe naar een volledig duurzaam chemiecluster in 2045. Wat belangrijk is om te beseffen dat we met EcoVadis aan onze klanten en zakenpartners laten zien dat het ons ernst is om op een verantwoorde manier zaken te doen. Daarnaast dient het ook als een waardevol instrument om verandering te helpen sturen binnen de waardeketen die we opereren. Elk jaar wordt de lat hoger gelegd om topkwartiel te blijven door leveranciers die hun leveranciers inschakelen om te verbeteren en gecertificeerd te worden. Dat past bij de ambitie van AnQore om onze leidende positie in onze sector te behouden en tegelijkertijd voordelen te bieden aan onze buren, partners, klanten en medewerkers.”

EcoVadis

EcoVadis, opgericht in 2007, is een van 's werelds grootste aanbieders van duurzaamheidsbeoordelingen en evalueert bedrijven uit meer dan 200 sectoren in meer dan 160 landen. De beoordeling wordt uitgevoerd op basis van een door de bedrijven ingevuld onderzoek en uitgebreide documentatie die door EcoVadis is geanalyseerd. De methodiek is gebaseerd op internationale standaarden voor duurzame ontwikkeling, zoals het Global Reporting Initiative (GRI), de UN Global Compact en de ISO 26000-standaard. Het onafhankelijke beoordelingsproces wordt begeleid door een internationale wetenschappelijke commissie.

Gerelateerde nieuwsberichten

Bekijk ook eens ander nieuws of ga terug naar de vorige pagina.

Ga terug
Nieuwsartikel

AnQore : de eerste acrylonitril producent ter wereld met 100% groene stroom

Leer meer
Nieuwsartikel

AnQore klopt aan bij de Voedselbank Zuid-Limburg en doneert 3.000 euro

Leer meer