Om de volgende stap te zetten in onze missie om de wereldwijde voorkeursleverancier te worden en onze producten op de meest veilige, efficiënte en betrouwbare manier te leveren, introduceert AnQore met trots de eerste batch van 25 gloednieuwe spoorketelwagens (RTC's) aan zijn vloot.

Deze RTC's zijn de afgelopen 2 jaar ontwikkeld in nauwe samenwerking met Wascosa. AnQore beschouwt deze treinstellen als de veiligste acrylonitrile treinstellen die tot nu toe zijn gebouwd en ze zullen enkele van de bestaande RTC's vervangen.

Pieter Boon, CEO van AnQore zei: "Ik ben erg trots dat we na vele maanden van ontwerpen, ontwikkelen en bouwen nu eindelijk 25 gloednieuwe RTC's in onze vloot kunnen introduceren. We waren van plan deze RTC's eerder te gaan gebruiken, maar door de impact van COVID moesten we wat langer wachten dan gepland. Vanaf vandaag gaat AnQore acrylonitril transporteren in RTC's die zijn ontworpen en gebouwd volgens de hoogste veiligheidsnormen tot nu toe. We hebben er bewust voor gekozen om verder te gaan dan de wettelijke vereisten om deze nieuwe norm in spoorveiligheid te stellen. Bovenop het nieuwe ontwerp hebben we al onze RTC's uitgerust met sensortechnologie waarmee we onze RTC's continu kunnen volgen. We gebruiken deze technologie bijvoorbeeld om locatie, snelheid, snelheid en g-krachten te controleren. Zo blijven we op de hoogte van mogelijke problemen met onze leveringen. De komende maanden zullen we nog eens 75 van deze RTC's aan onze vloot toevoegen.“

Nieuwe standaard in RTC-veiligheid

De nieuwe AnQore RTC's zijn allemaal uitgerust met:

  • Headshields, om de impact van een aanrijding te beperken en het product in de tank te houden;
  • Override-beveiliging, om te voorkomen dat RTC's bij een aanrijding over elkaar vallen;
  • Crashbuffers, om de energie van een botsing te verminderen;
  • Ontsporingsdetectie, om automatisch remmen tijdens een ontsporing mogelijk te maken en de effecten te verminderen;
  • Geluidsarme remmen, om het geluid te verminderen voor iedereen die zich in de buurt van onze RTC's bevindt wanneer ze moeten breken;
  • Hard plastic borden in plaats van stickers om te allen tijde duidelijke signalisatie te garanderen.

Hoewel de bestaande RTC's van AnQore zijn uitgerust met headshields, override-bescherming en crashbuffers, is de nieuwe RTC zelf nu opnieuw ontworpen op een manier die zelfs sterker is dan de RTC's die momenteel in gebruik zijn.

Wascosa

Wascosa is een allround Zwitsers familiebedrijf. Wascosa bouwt en verhuurt met succes state-of-the-art treinwagons sinds 1964. Wascosa heeft het modernste wagenpark van Europa en blijft innoveren met haar klanten om betere, veiligere treinwagons te realiseren om de efficiëntie te verbeteren en tegelijkertijd de kosten te verlagen tijd. Ga voor meer informatie naar www.wascosa.ch

Gerelateerde nieuwsberichten

Bekijk ook eens ander nieuws of ga terug naar de vorige pagina.

Ga terug
Nieuwsartikel

AnQore : de eerste acrylonitril producent ter wereld met 100% groene stroom

Leer meer
Nieuwsartikel

AnQore klopt aan bij de Voedselbank Zuid-Limburg en doneert 3.000 euro

Leer meer